Fotókiállítás

A Palota-15 szervezésben került megrendezésre Merl Antal fotóművész kiállítása a Nyitott Ajtók Együttműködési Irodában. 

Antal a Palota-15 Munkapróba központ dolgozója. Róla és a kiállításról az Esély című műsorban készült egy összeállítás. (5:24-től látható)

http://www.mediaklikk.hu/video/esely-2016-10-22-i-adas-2/

Merl Antal:

Merl Antal Györgynek hívnak, jelenleg a Munkapróba Központban dolgozok mint betanított munkás. Az ok amiért most itt vagyunk egy fotókiállítás, amely az én fotóimból lett összeválogatva. A kiállítás egyik oka az hogy bemutassuk hogy egy megváltozott munkaképességű ember is képes kreatív dolgokat létrehozni. Szeretnék evvel sokaknak példát mutatni hogy a fizikai állapot romlása miatt sem kell föladni a hobbijainkat, a vágyainkat és a céljainkat. 
Én a fotózásban találtam meg mindezeket. Nem tekintem magamat többnek mint egy amatőr fotósnak, de igyekszek fejlődni, és előbbre jutni a fotózásban. Nyitott szemmel járok a világban, ha lehetséges akkor minden alkalommal nálam van a fényképezőgépem, hisz egy jó pillanathoz szerencse is kell, és ennek megörökítése nem megy fényképezőgép nélkül!
Minden téma érdekel, legyen az tájkép, emberi portré, állat, virág, bogár, tárgy,felhő vagy az utcán heverő szerencsétlen, akinek a sorsa jó lenne ha több érzékenységet és segítséget váltana ki a többségi társadalomból, hisz a lecsúszás lehetőségétől senki sincs védve!
Immár lassan nyolcadik éve fotózgatok a saját örömömre, és mindazokéra akik szívesen nézegetik a fényképeimet. Ez idő alatt azért volt három sikerélményem is, amit ha nem veszik szerénytelenségnek akkor megosztanám a jelenlévőkkel is.

A 2013 májusi II. Sapixel nemzetközi fotópályázaton a 426 értékelhető kép közül a nemzetközi zsűri 7 képet díjazott, ezek közül az egyik az én alkotásom. 
A Lipóti Pékség 2015 januári Pékújság kiadványának az egyik képem lett a címlapfotója.
A Nikon7 2015 évi fotópályázatán indult 7650 amatőr fotós közül én lettem az 50., és a "fejjel lefelé" kategória első helyezettje. Ezek a képek is láthatóak ezen a kiállításon.

Szeretnék köszönetet mondani Juhász Márton Úrnak aki a Palota 15 Nonprofit KFT ügyvezető igazgatójaként teljes támogatásával tette lehetővé ennek a kiállításnak a megvalósulását, a Palota 15 KFT minden dolgozójának aki munkájával és szervezéssel segítette a kiállítás létrejöttét, és minden kedves jelenlévőnek aki megtisztelt avval hogy eljött a kiállítás megnyitójára.