Rehab Expon jártunk

Kezdhettem volna úgy is, hogy megtaláltuk a helyes utat..a múlt héten, november 12-én megrendezett Rehab Expon ugyanis körülbelül így éreztem magam, és szerintem nem voltam egyedül ezzel.

A Rehab Expo különlegessége volt, hogy egy Konferenciát, Kiállítást és Állásbörzét is magába foglalt, valamint a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához köthető összes szereplőt bevonta a programba. Jelen voltak az állami oldal képviselői (NRSZH), akiktől előadások keretében hallhattunk a foglakoztatás formáiról, esetleges támogatási lehetőségekről. Beszélgethettünk a munkaadók képviselőivel a versenyképességről, fenntarthatóságról, kreatív termékek előállításáról (Legrand Zrt., Szegedi Szefo Zrt.). Találkozhattunk és beszélgethettünk álláskeresőkkel a lehetőségeikről, elképzeléseikről, terveikről. Sőt, sok érdeklődőt is vonzott a program, leendő munkáltatókat, egyetemistákat, akik még nem szakmabelik, de értesültek erről az eseményről és nyitottak.

Ki kell emelnem azt a támogató és részvételre serkentő hangulatot, ami a programot kísérte, az érdeklődők számára nem volt nehéz feltenni a témát érintő "kezdő" kérdéseket, de a már tapasztaltabbak számára is értékes volt a rendezvény. Megjelentek a legkisebb munkáltatók (Kockacsoki) és a legnagyobbak is (FŐKEFE), megjelentek a nonprofit (mint mi) és a piaci multinacionális cégek képviselői is (GE), akiknek ez jó lehetőség volt kapcsolatépítésre, jövőbeli közös tevékenységek, projektek tervezésére. Természetesen ez még a jövő kérdése, de mi magunk is bizakodóak vagyunk.

Jó volt látni, hogy ennyi embert, céget, érdeklődőt, szakmabélit vonzott a program, hiszen közel 400 résztvevőt regisztráltak a szervezők, akik szerintem akármilyen értelemben is, de (tudásban, ismeretségben, gondolatokban) gazdagabban távoztak a rendezvényről, mint amennyivel jöttek. 

Reméljük, hogy hamarosan jön a folytatás és mégtöbben csatlakoznak!